Poort van Hoop

Triomfpoort voor het land van hoop

Activiteiten

De poort van Hoop staat symbool voor een doorgang naar het land van hoop

Doorgang naar het land van hoop

In het verleden is Nederland ook een plek geweest waar mensen met andere overtuigingen zich veilig voelden. Nederland was daarmee een plek van hoop. Een andere levensovertuiging was geen reden tot vervolging of uitsluiting. Nederland gaf hoop om een nieuw bestaan op te bouwen. Nederland was en blijft een plaats van hoop.

De poort heeft vier op de windstreken georiënteerde doorgangen, de vijfde doorgang is aan de bovenkant. Vier keer horizontale hoop, één keer verticale hoop.

http://poortvanhoop.nl/wp-content/uploads/2017/05/cropped-cropped-poort-van-hoop-1.jpg

Vijf doorgangen, vijf jaar

Dit jaar heeft de koning zijn eerste lustrum. Ter gelegenheid van dit vijfjarig koningschap willen we hem dit cadeau aanbieden. Een poort van hoop met vijf doorgangen. Een doorgang voor ieder jaar koningschap. Een cadeau van Nederland, voor de koning, voor Nederland.

De hoogte van de poort is 124 meter. Daarmee is het hoogste triomfpoort ter wereld. De grootste en het meest hoopvol.

Kleurenspel

Het kleurenspel tussen de willekeurige stapeling van containers en regenboogsymbolen staat voor: De weg die we gaan en de hoop die we nodig hebben of kunnen uitdragen. De noordzijde is een willekeurige stapeling van containers. De oostzijde heeft een toevallige regenboog en de vlag van Nederland. De zuidzijde is een halve willekeurig stapeling en een regenboog. De westzijde heeft een volledige regenboog. De bovenzijde heeft een slinger van regenboogkleuren.